Simon vs FILMEDITIELove, Simon | Becky Albertalli
Uitgever | Blossom Books | Eerste druk, filmeditie, 2018
Aantal pagina’s | 272

Ik heb afgelopen dinsdag Love, Simon uitgelezen en ik vond het een práchtig boek. Voor mij was de boodschap die ik er heb uitgehaald: waarom zou je alles maar moeten verantwoorden? Waarom moet je wel uit de kast komen wanneer je homo bent, maar niet wanneer je hetero bent?
Volgens Simon Spier, het hoofdpersonage, zou dit niet moeten. De norm zou gewoon moeten zijn dat iedereen deze ongemakkelijke coming out meemaakt; homo of niet.

Ik heb over dit boek ook een recensie video gemaakt die je hieronder kunt bekijken. En anders lees je lekker verder 🙂

Simon is een tiener van zeventien jaar oud. Hij woont in een hecht gezin met zijn hond Bieber en een vader die vaak homo-grappen maakt. Simon ís homo, en ondanks dat hij wel zeker weet dat er niet veel gaat veranderen als hij uit de kast komt, is hij er bang voor. Want voor hetzelfde geld veranderd er alles.

Ondertussen mailt hij met Blue onder de naam Jacques. Blue en Jacques zijn allebei pseudoniemen. Maar goed ook, want ze zitten bij elkaar in de klas. Ze krijgen via de mail een hechte band en worstelen allebei met hun coming out. Want ja, ook Blue is homo. Terwijl Blue steeds meer gaat flirten met Simon, heeft die zo z’n eigen problemen. Zijn e-mail verkeer is uitgelekt en hij wordt gechanteerd.

Ik vond Love, Simon een geweldig boek. Het leest vlot weg en je zit echt helemaal in het verhaal. Ook voel je echt mee met alle personages, hoe vervelend of irritant ze soms ook zijn. De schrijfstijl is grappig en fijn. Niet te veel moeilijke woorden waardoor je elke keer het boek weer wilt oppakken. Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen die van contemporary verhalen houd.

Eindoordeel: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Love, Simon is voor €12,50 te koop.
Bekijk op Bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s