Ik kom zo af en toe boekomslagen tegen die anders zijn dan de Nederlandse vertaling. Bij sommigen vind ik de Nederlandse mooier, bij andere de buitenlandse/originele. Waarom? Dat lees je hieronder!

Caraval | Stephanie Garber
Ik zag deze cover al enige tijd voorbij komen op Instagram. Wauw, het deed mij direct denken aan The Night Circus van Erin Morgenstern. (Zie hieronder) Toch kwam ik nog nergens de Nederlandse editie tegen op verschillende sites. Logisch. Want ik ging er vanuit dat die redelijk hetzelfde zou zijn. Niet dus.

In dit geval zijn de twee covers mega verschillend. Ik heb het boek nog niet gelezen dus kan nog niet oordelen welke versie beter is of beter bij het verhaal past. Op dit moment gaat mijn voorkeur naar de linker (Amerikaanse) cover uit.

VS_01.png

The Night Circus | Erin Morgenstern
Ik heb thuis allebei de versies in de kast staan. (Zo raar is dat niet) En ik vind ze allebei erg mooi en goed bij het verhaal passen. En eerlijk gezegd kan ik niet kiezen tussen de originele versie en de Nederlandse cover. Allebei zijn ze magisch. Allebei zijn ze prachtig.

VS_02.png

Everless | Sara Holland
Per toeval kwam ik een keer de Duitse cover tegen. Ik vind hem wel wat hebben, maar ik ben zo onwijs fan van deze Nederlandse (en originele) cover! Vind hem echt gaaf en waar je ook kijkt, je ziet elke keer weer iets nieuws. Super mooi!

VS_03.png

Hazelwoud | Melissa Alber
Oh jeetje, ik kan echt niet kiezen tussen deze twee hoor! Ze zijn allebei prachtig en zien er gewoon ontzettend magisch uit! Bij deze cover vind ik het niet erg dat het twee verschillende zijn. (Al neig ik heeeel stiekem naar de Nederlandse) 🙂

VS_04.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s