Een hele tijd geleden kocht ik het eerste deel in de Kronieken van de Onderwereld serie. Het eerste deel, Stad van Beenderen stond al enige tijd op mijn verlanglijstje en wilde ik al eeuwen lezen.

Toen uitgeverij Moon alle delen voor de fijne prijs van 9,99 per stuk uitbracht, in een naar mijn idee prachtige cover, heb ik toch maar het eerste deel aangeschaft. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!

img_1671

Stad van Beenderen | Cassandra Clare
Uitgever | Moon | Veertiende druk 2017
Aantal pagina’s | 478

Stad van Beenderen is geschreven door Cassandra Clare en het eerste deel in de Kronieken van de Onderwereld serie. (In het Engels ook wel The Mortal Instruments) Clary woont samen met haar moeder en vriend Luke in een appartement in New York. Op een avond gaan Clary en haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club, waar Clary een groep jongeren iemand ziet vermoorden. Diezelfde avond wordt haar moeder vermist. Wat is hier aan de hand?

Algauw blijkt dat Clary demonen en andere wezens kan zien, haar moeder enorm veel voor haar verborgen heeft gehouden en ze een Schaduwjager is. Ze beland op het Instituut voor Schaduwjagers. Zullen zij haar kunnen helpen haar moeder terug te vinden?

Dit boek is al enige tijd uit. Ik wilde het al jaren lezen maar was telkens bang dat het Fantasy gehalte te hoog voor me zou zijn, omdat ik normaal niet zo van Fantasy hou. Toch maar geprobeerd. En gelukkig maar. Cassandra Clare schrijft het namelijk zo beeldend en mooi dat je elk moment verwacht dat het in de echte wereld kan gebeuren. Ik vind dat erg knap, want niet elke auteur lukt dit op deze manier. Ja, het is Fantasy, maar ik geloof dat iemand die niet zo van Fantasy houd maar wel van een beetje mysterie dit echt een gaaf boek zal vinden!

Eindoordeel: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Stad van Beenderen is voor €9,99 te koop.
Bekijk op bol.com

Advertenties

2 gedachten over “Stad van Beenderen | Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s