2017 was voor mij een prachtig leesjaar. In 2016 had ik weinig tijd en in 2017 eigenlijk nóg minder. Dacht ik. Mijn doel was om 25 boeken te lezen. Op moment van schrijven heb ik er, 31 gelezen!

Trots op mezelf
Voor mij is dit best een groot aantal, aangezien ik mij geen enkel jaar kan herinneren dat ik meer dan 30 boeken heb gelezen! Meestal las ik wel, maar niet zoveel. Hooguit 10 boeken per jaar. Ik heb én mijn Reading Challenge gehaald, én mijn doel: meer lezen maar wel plezier blijven houden.

Ups en downs
Volgens mij heeft iedereen er wel eens last van: een leesdip of gewoon even geen zin om te lezen. Ik bleef stug doorlezen, dacht dat ik mijzelf het beste advies gaf. Maar ik merkte dat op de momenten dat ik minder goed in mijn vel zat, het lezen niet fijn aanvoelde. Ik las niet meer met plezier.
In het begin dacht ik: kom op Daphne! Lezen. Je wilt je doel toch halen? Maar zo werkt het niet. Mijn tip is dan ook: heb je even geen zin in lezen? Luister naar je gevoel. Geen zin is niet erg. Je doel niet halen ook niet. Het moet immers wel een leuk blijven!

Challenge
Ik kan soms jaloers worden op mensen die meer dan 100 boeken per jaar lezen. Of 80. Of 50. Ik kan mezelf dat niet voorstellen. Ik lees best snel, en veel. Maar waarom kom ik dan niet aan dat mega aantal? Ik zat er laatst eens over te denken en kwam tot de conclusie: ik wil lezen voor mijn plezier. En ik wil boeken ook nog wel een beetje kunnen herinneren. En misschien heb ik het mis, maar heb je niet dat als je zoveel boeken leest, je niet meer weet wat je een half jaar geleden las, en waar dat over ging? (Deel jouw ervaringen hieronder! Ik ben er benieuwd naar!)

Mijn leesjaar van 2017
Alle Boeken.png

Eigenlijk vond ik bijna alle boeken die ik heb gelezen een aanwinst. Maar sommige boeken heb ik ‘spijt’ van. Alles wat je lief is las ik niet met plezier. Ik vond het langdradig en had al halverwege door wat er aan de hand was. Een tegenvaller vond ik dit boek.

Enkele van mijn favorieten van 2017
C
inder | Marissa Meyer: Ik vond en vind deze serie echt geweldig! Hoe zij een wereld creëert die zo echt lijkt, super knap!

De kids of appetite | David Arnold: Dit is een van mijn lievelingsboeken geworden. Zijn schrijfstijl is heerlijk, je leest het in een ruk uit en je blijft nieuwsgierig!
Stad van beenderen | Cassandra Clare: Fantasy met een niet te hoof fantasy gehalte. ideaal voor mensen zoals ik die wel van wat ‘aparte’ dingen houden maar het moet nog wel geloofwaardig zijn. En dat doet dit boek.
Harry Potter en de steen der wijzen | J.K. Rowling: Eerlijk is eerlijk. Na nog nooit de HP boeken te hebben gelezen, films nog nooit gezien kon ik oprecht zeggen na dit boek: ik heb onder de brug geslapen/onder een steen geleefd.
De Muze | Jessie Burton: prachtig hoe deze twee verhaallijnen uiteindelijk samen komen!
Schildpadden tot in het oneindige | John Green: wederom een prachtig boek van John Green. Hij weet precies te verwoorden hoe jongeren denken en doen.

En hoe zag jouw leesjaar eruit?
Ik ben benieuwd naar jullie leesjaar. Heb je een goed gevoel bij afgelopen jaar? Of had het anders gekund? Laat een reactie hieronder achter, lijkt me leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s