Goedemorgen allemaal! Gisteren was een super leuke dag! Ik ben voor het eerst op YALfest geweest en.. wat was het té gek zeg! Nu snap ik eindelijk waar iedereen het telkens over heeft. Je moet het gewoon minstens een keer meemaken als je gek bent op YA boeken.

8:30 uur
Ik stap in de auto en we rijden naar de studio’s van Aalsmeer, waar YALfest dit jaar wordt gehouden. Het is vanuit Zwolle een aardig eindje rijden, maar ik ben blij dat we met de auto zijn want als ik later sommige verhalen hoor, is het met het openbaar vervoer soms bijna niet te doen.

10:30 uur
Na een korte stop onderweg voor koffie komen we rond half 11 bij de studio’s aan. Wauw! Ik ben er.

10:30-11:45 uur
We staan in de rij om naar binnen te mogen en daarna nog een keer in de rij om onze jassen en dergelijke af te geven. Maar, naderhand is al het wachten alles zeker waard geweest! Na de garderobe krijgen we koffie/thee en een heerlijke brownie. En dan hop, naar de theaterzaal, voor de Q&A met alle auteurs!!

11:45 uur
We lopen iets uit maar dat vind ik totaal niet erg. De Q&A is erg leuk en er worden hilarische/interessante/mooie antwoorden door alle auteurs gegeven. Zo gaaf om erbij te zitten!

Lunch & signeerronde 1
Na de Q&A is er tijd voor de lunch en daarna begint de eerste signeerronde. De auteurs zitten in groepjes verspreid door de studio’s en daar kun je dus een handtekening, een praatje of een foto scoren. In totaal waren er 8 auteurs:

– Veronica Rossi
– David Arnold
– Megan Sheperd
– Donna Freitas
– Victor Dixen
– Amy Ewing
– Gena Showalter
– Lesley Livingston

In de eerste ronde heb ik in de rij gestaan voor David, Lesley en Gena. Het waren allemaal super aardige mensen die echt de tijd voor je nemen! 🙂

Met Lesley:

Met Gena:

En met David:

Masterclasses
Na de eerste signeerronde waren er masterclasses. Je kon uit verschillende masterclasses kiezen, en dit moest je al doen toen je een kaartje kocht. Ik had de masterclass recenseren, door Bas Maliepaard van de Trouw. Ik vond het erg leerzaam en denk dat ik er ook veel aan ga hebben voor gibbletsboekenblog.

Signeerronde 2

Met Donna:

Met Veronica:

En met Amy:

Daarna was er nog tijd (en tussendoor ook) om bij verschillende activiteiten te kijken, rond te lopen en leuke goodies te kopen. Al met al heb ik een zeer geslaagde zondag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is!

Ben jij ook op YALfest  2017 geweest? En wat vond je ervan?

Advertenties

2 gedachten over “YALfest 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s