Iedereen kent het vast wel, je vind lezen even niet meer zo leuk. Je leest minder, of helemaal niet meer. Je weet niet welk boek je nu toch weer eens zal lezen et cetera. Vaak zijn mensen bang dat dit zo blijft, maar dat is niet zo! Uit eigen ervaring weet ik dat die leesdip weer weg gaat!

1 Accepteer dat het even misschien niet jouw ‘lees-moment’ is.

Wanneer je dit al accepteert is het misschien een tikkeltje minder erg. Hé, je leest (meestal) voor je lol of je hobby, toch? Dus niemand die jou verplicht om te lezen. (Behalve school misschien) Soms ben je gewoon even niet aan lezen toe, en dit komt vanzelf weer terug. Niet lezen is ook even prima en die challenge die je zou gaan proberen te halen, nou dan maar met wat minder boeken. En wie weet heb je opeens wél weer een leesboost en haal je het zo weer in.

2 Lees leuke boeken

Klinkt misschien een beetje raar, maar als je alleen leest wat iedereen leest omdat dat nu ‘in’ is, helpt dat niet. Ga lekker lezen wat je zelf leuk vind! Herlees je favoriete boek! Je zult zien dat het vanzelf beter gaat.

3 Begin aan iets nieuws

Soms is een boek gewoon even niet leuk. Leg het aan de kant en begin aan iets nieuws! Dat niet zo leuke boek pak je vanzelf wel weer een keer op.

4 Begin aan een nieuwe serie

Het voordeel van een serie is, is dat er meerdere delen zijn! Dus wanneer deel 1 je bevalt kun je direct lekker verder lezen. Of herlees een serie die je geweldig vind. Wedden dat je na een aantal boeken weer helemaal in de flow zit?

5 Lees wanneer JIJ het wil

Sommige mensen willen bijvoorbeeld standaard 50 of 100 pagina’s op een dag lezen. Dat stellen ze bijvoorbeeld als doel op een to-do lijst of dergelijke. Mijn tip is om dit niet te doen. Om den duur weerhoud je dat, juist tijdens die leesdip, ervan om lekker te lezen. Dus lees in je eigen tempo, en wanneer je het zelf wilt. Na een tijdje krijg je vanzelf weer zin om meer te lezen!

Het klinkt allemaal misschien wel makkelijk. Maa als je in die dip zit denk je nu waarschijnlijk: ja ja, dat zal allemaal wel. Maar geloof me: probeer het uit, en vaker. En het zal weer beter gaan!

Heb jij wel eens een leesdip? En wat doe je hiermee? Deel je tips hieronder!


Advertenties

Een gedachte over “5 tips om uit je leesdip te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s