Jullie hebben al het recht om mij te zeggen: wat ben je lang afwezig geweest. Want dat klopt. Ik bén lang afwezig geweest. Ik gooi het er allemaal maar even snel uit: werk, druk, nieuwe opleiding. Zo en dan nu uitleg:

Werk
Je hebt mensen die enorm veel tijd hebben, naast hun baan. Ik werk 4o uur per week bij een super gaaf bedrijf als grafisch vormgever en ben wanneer ik thuis kom gewoon kapot na een lange dag. Ik eet dan, doe de afwas en zit op de bank. Lezen of course, maar rond half 10 gaat toch echt wel mijn lampje uit.

Druk
Momenteel is er iets heel leuks gaande in mijn leven, maar dat kan ik nu nog niet zeggen nu het nog niet voor 100% zeker is. (99% dan wel, maar hoop dat ik het volgende week kan vertellen) Ook ben ik gewoon druk met allerlei afspraken, privé/familie dingen en dergelijke. Weekenden zijn vaak volgepland dus echt veel tijd om te bloggen, vloggen of te lezen heb ik niet meer zo veel. 😦

Nieuwe opleiding
Sinds ik 8 jaar was en kon lezen en schrijven, alle AVI boeken op school uit had en ik mezelf dus moest zien te vermaken, schrijf ik verhalen. Ik schrijf veel en heb honderd miljoen ideeën. Toen ik in mijn examenjaar zat van de middelbare school kreeg ik natuurlijk meermaals de vraag: wat ga je hierna doen? Omdat ik het echt niet wist, en journalistiek me niets leek, maar kinderboekenschrijver wel, ben ik grafische vormgeving gaan doen. Logisch hé?! Nee hoor, grapje. Ik vond tekenen, ontwerpen, schilderen en dergelijke ook ontzettend leuk. Maar ik wilde heel graag een opleiding doen, voordat ik ooit een boek zou gaan schrijven. Op een dag zei een lerares tegen mij toen ik weer eens zat te prutsen maar plaatjes en tekst op de computer: is grafische vormgeving niets voor jou? Enfin, om een lang verhaal kort te maken: opleiding grafische vormgeving gedaan, diploma 1,5 jaar geleden behaald, een baan gekregen bij een machtig mooi bedrijf en toen…

Toen knaagde dat schrijven nog steeds. Meermaals had ik al gehoord van de Schrijversacademie. Het leek mij leuk, leerzaam en ontzettend gaaf om te doen. Ik wilde namelijk nog steeds kinderboekenschrijver worden. Maar ik wilde mijn andere passie als grafisch vormgever ook niet opgeven. Dus eigenlijk was de schrijversacademie perfect! Eens per maand naar de bijeenkomsten op zaterdag. (Super handig voor werkende mensen) Les krijgen van ervaren schrijvers of personen in de auteurs/redacteuren wereld, 8-10 uur per week thuis er aan werken in de avond of het weekend en medestudenten ontmoeten die schrijven net zo leuk vinden als ik vind! Whoehoeee! Dus uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en afgelopen zaterdag, 5 november, had ik dan mijn eerste les!

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!
Ps. Nog twee weken en dan is de Best of YA Sleepover 2016!! 🙂 Zin in!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s