Ik heb in het begin van 2016 de website Mofibo ondekt. Een website waar je voor €9,99 per maand duizenden e-books en luisterboeken onbeperkt kunt lezen en beluisteren. Maar ik gebruikte de app weinig, en had mijn abonnement weer opgezegd. Tot ik een aantal weken geleden de app herontdekte, en weer een abonnement nam. In deze blogpost vertel ik je mijn ervaringen met de e-boeken dienst van Mofibo. (Ze hebben ook luisterboeken, maar die heb ik niet geprobeerd dus kan ik je daar niet veel over vertellen)

Mofibo kun je downloaden als app op je telefoon en tablet. Eenmaal in de app kun je kiezen uit duizenden e-books en luisterboeken. Je kunt boekenplanken aanmaken en zo boeken ‘opslaan’ die je later wilt lezen. Hartstikke fijn, je kunt lezen waar je wilt, je boeken worden offline opgeslagen en je kunt voor 9,99 per maand alles onbeperkt lezen en luisteren.

Op zich vind ik het fijn, dat Mofibo. Ik vind in ieder geval het ídee goed. Het is net een soort Spotify, maar dan voor boeken. En toch heb ik voor de tweede keer mijn abonnement weer opgezegd. Waarom zul je misschien denken? Nou, daar heb ik twee redenen voor. De eerste is dat ik het niet fijn vind lezen op mijn mobiel of iPad. Ik heb ook een e-reader, en als je die eenmaal in de hand hebt gehad merk je hoe fijn het is, hoe licht het is en hoe minder fel het aan je ogen is. Je kunt lezen in de zon en dergelijke en dat vind ik toch fijner dan op bijvoorbeeld mijn iPad.

De tweede reden is, is dat ik toch, omdat de boeken niet op een e-reader kunnen worden gezet, liever een paperback lees. Ik lees sowieso het liefst papieren boeken, maar mijn tweede keuze zal dan een e-reader zijn. Ik ben nooit fan geweest van lezen op een iPad of mobiel. En omdat ik daardoor minder ging lezen in de app, vond ik de 9,99 gewoon ‘zonde’.

Voor mij zou een oplossing zijn dat je, net zoals bij bepaalde boeken bij de bibliotheek, je boeken wel kan downloaden, er dan een watermerk in wordt gezet o.i.d. en het boek naar je e-reader kan. Of dat het boek dan bijvoorbeeld na een maand verdwijnt of zo. Mocht dat ooit gebeuren, wil ik er weer serieus over nadenken om een abonnement op Mofibo te nemen. Maar zo lang ik alleen in een app kan lezen, is het voor mij niet te doen.

Mocht jij het wél fijn vinden om op je mobiel of iPad te lezen, kan ik je deze app zeker aanbevelen. Er zitten echt zoveel boeken in! Van Young Adult tot thrillers en romans. Echt voor ieder wat wils en de meeste nieuwe boeken biedt Mofibo ook aan!

Ken jij deze app? En wat zijn jouw bevindingen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s