Afgelopen week heb ik een proefabonnement genomen op Storytel. Hier kun je audioboeken luisteren via je telefoon of tablet. Een proefperiode van 14 dagen is gratis, daarna betaal je 9,99 per maand.

Ik ben op zich best tevreden over Storytel. Ik was altijd een beetje ‘tegen’ audioboeken, want heb liever iets in handen vast wat ik lees. Maar ik heb dus ontdekt dat ik kan werken én luisteren tegelijk. Behalve als ik een mailtje moet typen of iets dergelijks, maar wanneer ik gewoon aan het ontwerpen ben, lukt mij dat dus best wel goed. En dat is fijn, dan kan ik boeken luisteren en werken tegelijk. Zo ben ik inmiddels Paper Towns van John Green aan het luisteren. Ik ben nu denk ik op ongeveer de helft van het boek. Een meneer spreekt het boek in en op zich heeft hij wel een fijne stem.

En toch, toch blijf ik een papieren boek het fijnste vinden. Je hebt wat in je hand. Je hebt het gevoel dat je echt wat leest. En… ik heb zelf het idee dat ik het minder goed onthoud dan dat ik een boek lees. Want als je me nu vraagt wat ik een aantal dagen geleden heb gehoord in het boek en dit navertel, zou ik echt heel veel dingen niet meer weten.

Ik denk dat sommige mensen echt wel baad bij een audioboek hebben. Want het is best handig als je onderweg op de fiets zit, of je ruimt je huis op en luistert naar een boek. Of je ziet minder/kan niet goed lezen om welke reden dan ook. Ik kan echt wel begrijpen dan sommige mensen audioboeken fijner vinden. Net zoals e-boeken. (Hier schrijf ik binnenkort nog een post over overigens). Maar doe mij maar een papieren boek. Ik denk dat ik te weinig boeken zal luisteren voor die 9,99 per maand.

Voor de audioboek liefhebber is Storytel zeker aan te raden. Je hebt keuze uit duizenden audiobooks en er komen elke week nieuwe bij. En de nieuwste audioboeken vind je ook al bij Storytel, dus dat moet geen probleem zijn voor de echte liefhebber!

Luister jij liever naar een audiobook of lees je liever een echt boek/e-book?

Advertenties

2 gedachten over “STORYTEL | Audioboeken luisteren waar en wanneer jij wilt

  1. Ik lees het liefste een ebook. Afgelopen vakantie storytel een maandje geprobeerd, en hoewel het best wel wat heeft, kan ik niet echt aan het luisteren wennen, met name omdat het minder intensief is en dus minder blijft hangen. Dus heb ik het abonnement weer opgezegd en ben nu weer lekker aan net lezen.
    Goed, informatief bericht trouwens 👍🏻

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s